Európa-bajnokság előtti gondolatok - Zsin Zsombor

2022.11.02. zsombor eb

2022.11.02. zsombor eb
November 4-5. között Bulgáriában, Szófiában rendezik meg a 2022. évi Shinkyokushin Utánpótlás Európa-bajnokságot U16, U18 és U20 korosztályokban. A szeptemberi kvalifikációs versenyen Zsin Zsombor U18 +80 kg-ban vívta ki a jogot a részvételre. Még az utazás előtt beszélgettünk vele:

Megint hosszú felkészülés után vagy. Hogy érzed magad, milyen érzésekkel indulsz Bulgáriába?

  • Hosszú felkészülésen vagyunk túl, de ez az idő nagyon jól telt számomra folytonos motivációt nyertem mindenből. Testileg és lelkileg is a toppon érzem most magam ezért eltökélten és magabiztosan indulok Bulgáriába.

Ez lesz a második Európa-bajnokságod. Úgy érzem, tavaly nem voltak igazságosak veled a bírók. Milyen plusz tapasztalattal, motivációval fogsz most odaállni a tatamira?

  • Tavalyi EB-m után több tapasztalattal indulok ki minden téren és adott is egy nagy motivációt, hogy bármi lesz is én kihozom magamból a legtöbbet.

A tavalyi ifjúsági korosztály után most juniorként fogsz versenyezni. Miben lesz más számodra a mostani Eb?

  • Amiben más lesz, hogy most már nincs testpajzs, ami miatt tavaly panaszkodtam kicsit, de így, hogy lekerül rólam sokkal szabadabbnak érzem magam, meg persze lehet combot támadni és a küzdőidő is több.

Fiatalabb testvéreid is nálunk edzenek. Mit üzennél nekik, illetve a többi kis karatékának?

  • Ne hagyják abba az edzések így is úgy is megtérülnek, ha nem is versenyeznek testi és szellemi fejlődés akkor is lesz.

Sok sikert kívánunk, hajrá Zsombor!

(NNB)